Mokykla pakvipo kūčiukais
Puoselėdami lietuviškas tradicijas, penktokai su auklėtoja Danute Petkiene mokykloje atidarė kūčiukų kepimo „fabrikėlį“. Pagal senovinį receptą suminkę tešlą, formavo mažyčius kūčiukus. „Kūčiukai savo išvaizda gali atrodyti vienodi, tačiau į pirktinius kūčiukus niekas neįdės tos vaikiškos laimės ir džiaugsmo, tikėjimo ir juoko, kuris sklinda iš vaikų rankų, gaminant kūčiukus. Nuo seno kūčiukus gamino šeimos mažiausieji, tik jų paliesti kūčiukai tampa tikra prosenovine Kūčių duonele“, – rašė etnologė Gražina Kadžytė.
Smagiausias momentas – pirmųjų kūčiukų ragavimas. Visų nuomone, penktokų keptieji net nelygintini su įsigytais parduotuvėse. Gardus aromatas visą dieną kuteno nosį ir kitų klasių mokiniams, tuo įkvėpdamas norą ir jiems išmėginti savo kulinarinius gebėjimus.